Metoda gotowania sous vide stała się ostatnio bardzo popularna. W gotowaniu tym kluczowe znaczenie ma temperatura wody, a za sprawą tego termometru można ją bardzo precyzyjnie określić i utrzymać na stałym poziomie.Temperatura, w której chcemy gotować jest ustawiana w zależności od tego, jaki stopień soczystości i miękkości potrawy chcemy uzyskać. Poniżej prezentujemy standardowe zakresy temperatur:
- Wołowina medium-rare: 54.4°C-59°C
- Wołowina medium: 60°C-63°C
- Pierś z kurczaka: 60°C-66°C
- Soczysta, krucha wieprzowina: 52°C-68°C
- Tradycyjna ryba: 50°C-55.5°C
– termometr do gotowania metodą sous vide,
– idealny do ryb, wołowiny, wieprzowiny i drobiu,
– szybki i łatwy w obsłudze, czas pomiaru ok. 10- 15 sekund,
– skala pomiarowa od 30 do 90°C- odstępy 1- stopniowe,
– dokładność pomiaru: 58-85° C + 1,5°C,
– wysokiej jakości stal nierdzewna,
– produkt nadaje się do mycia w zmywarce,
– 5- letnia gwarancja
Wymiary:
Średnica: 22 cm
Długość: 5 cm